Välkommen till Triabo Brunnsborrning AB – Sedan 1972

Vi levererar kompletta brunnsborrningar och installationer.
Vi borrar även för bergvärme till kunder i sydöstra Sverige.

Kontakta oss

Borra bergvärme – en hållbar lösning för uppvärmning

Vi har borrat bergvärme åt kunder i Mönsterås, Kalmar, Hultsfred, Oskarshamn, Vetlanda, Högsby och Emmaboda. Triabo Brunnsborrning AB har varit verksamt sedan 1972. Vi är stolta över att vara en Certifierad brunnsborrare och ett väl inarbetat namn inom branschen, vilket gjort att vi samarbetar med flertalet kommuner i regionen.

Vårt fokus ligger på att leverera högkvalitativa bergvärmelösningar till våra kunder. Oavsett om det gäller en villa, hyreshus eller företag, ser vi till att monteringen blir komplett ända fram till huset där den lokala montören sedan tar över. Vårt team består av erfarna och kunniga yrkesmän som vet vad som krävs för att installera en effektiv bergvärmelösning.

Hur fungerar bergvärme?

Bergvärme är en förnybar energikälla som utnyttjar den lagrade solenergin i marken eller berget. Genom att borra ned ett antal hål i marken eller berget och installera ett rörsystem, kan värmeenergi hämtas upp ur marken och användas för uppvärmning av bostäder och fastigheter.

En värmepump är centralen i en bergvärmelösning och fungerar genom att cirkulera en vätska i rörsystemet som är nedgrävt i marken. Vätskan absorberar värme från marken och transporteras sedan till värmepumpen där värmen omvandlas till användbar energi för uppvärmning. Överskottsenergi kan också användas för att värma varmvatten och driva andra apparater i hemmet eller fastigheten.

borra bergvärme

Fördelar med att borra bergvärme

Bergvärme har många fördelar jämfört med andra energikällor. Här är några av de främsta fördelarna med bergvärme:

Miljövänlig

Bergvärme är en förnybar energikälla som inte släpper ut några växthusgaser eller andra föroreningar.

Ekonomisk

Bergvärme är en kostnadseffektiv lösning på lång sikt, eftersom det kan minska energikostnaderna och därmed spara pengar.

Hållbar

En bergvärmelösning är hållbar och kan pågå i många år utan att det behövs stora reparationskostnader.

Flexibilitet

Bergvärme kan användas för att värma upp bostäder, fastigheter och även pooler.

Borra bergvärme i Mönsterås

Högkvalitativ och pålitlig service

Med dessa fördelar är det inte konstigt att bergvärme har blivit alltmer populärt som en hållbar energikälla för uppvärmning av bostäder och fastigheter. Dessutom kan användningen av bergvärme också leda till lägre uppvärmningskostnader på lång sikt, vilket kan hjälpa till att spara pengar och minska beroendet av fossila bränslen.

För de som funderar på att installera en bergvärmelösning, kan Triabo Brunnsborrning AB erbjuda högkvalitativ och pålitlig service. Med många års erfarenhet av att borra för bergvärme och installera värmepumpar, kan vårt team ge råd om den bästa lösningen för din fastighet. Vi har borrat bergvärme i städer såsom Mönsterås, Kalmar, Hultsfred, Oskarshamn, Vetlanda, Högsby och Emmaboda.

Vi arbetar hårt för att säkerställa att installationen är så smidig och effektiv som möjligt, och vår långa historia av nöjda kunder visar att vi är dedikerade till att ge den bästa möjliga servicen.